HEIPPA HEI

Terveiset Turun liepeiltä Kaarinasta.

Olen Marjo Vihervä ja asun Lounais-Suomessa aviomieheni ja kahden rottweilerin kanssa. Omat lapset ovat jo aikuisia ja lastenlapsiakin on jo kertynyt liuta.

Ajan, jonka olen kasvattanut rottweilereita, olen toiminut myös grilli-kahvio yrittäjänä Kaarinassa (Sepen Grilli).

Ensimmäisen rottweilerini Garmellan Emmanuelin hankin v.1991 Koskimaan Intolta Kotkasta. Emmasta tuli kantanarttuni, jolla oli niin hyvät kuin huonot puolensa.

Täytyy myöntää, että huonoihin puoliin osasyy löytyy hihnan toisesta päästä – eli minä itse.

Jo silloin mietin, lähteäkö kasvattajan kivikkoiselle ja karikkoiselle polulle. Niin kuitenkin kävi, että ensimmäinen Emma-Kaarinan pentue näki päivänvalon  syksyllä 1993. Tähän mennessä pentueita on syntynyt 10, yhteensä 79 pentua. Pentumme syntyvät ja kasvavat kodissamme, jolloin ne tottuvat normaaleihin kodin ääniin. Ne tapaavat jo silloin paljon erilaisia ihmisiä, lapsista aikuisiin.

Kasvattien omistajien kanssa on mennyt hyvin. Osa on lähtenyt näyttely- ja osa koepuolelle. Muilla on mukavia ”kotikoiria”, jotka kuitenkin osaavat yhteiskunnan säännöt. Kiitettävästi omistajat ovat vieneet koiransa Pevisan mukaisiin terveystutkimuksiin, sekä jalostustarkastuksiin ja luonnetesteihin. Kiitos heille aktiivisuudesta. Mielestäni se on vähintä, mitä jokainen voi rotumme eteen tehdä.

Jokaisen oman koirani kanssa olen käynyt jonkin verran kokeissa, vaihtelevalla menestyksellä. Rottweilereista puhuttaessa, arvostan ehkä enemmän tuloksia kentältä, kuin kehästä.

Minulle luovutettiin SRY:n kasvattajamerkki E-pentueen (pentu)tapaamisen yhteydessä vuonna 2003. Se oli puuhasteltu täysin minulta salassa, mutta oli todella mieluinen yllätys.

SRY:n ja Kennelliiton lisäksi olen Suomen Palveluskoiraliiton, Saksanpaimenkoiraliiton ja Kaarinan Koiraharrastajien jäsen.

Kasvattieni omistajille  yritän muistuttaa……Koirallasi on vain yksi kasvattaja, minulla monta kasvattia. Eli ota sinä yhteyttä, oli asia mikä hyvänsä tai kerro vain kuulumisia. Vastaan tai soitan takaisin. 

Kaikki tieto – hyvä ja huono on nähtävillä näillä sivuilla. Toivon, että löydät tarvitsemasi asiat sekä viihdyt Emma-Kaarinoiden seurassa. Ollaan yhteydessä.

Näiden sivujen luomisessa suuren työn on tehnyt Sarah Dahlgren. Hänelle tuhannet kiitokset.

Kasvattajaluokan arvosteluja löytyy täältä

 

Esko, Marjo & Emma-Kaarinan Gentleman 14 v
 

Kuvia vuosien varrelta

Emma-Kaarinan Ninja & Emma-Kaarinan Savotan Sanni

Emma-Kaarinan Ninja & Emma-Kaarinan Savotan Sanni

Vas. Emma-Kaarinan Tinttaralla, Emma-Kaarinan Mimosa, 
Garmellan Emmanuel ja Emma-Kaarinan Tornado
Emma-Kaarinan Pontus

Emilia, vas. Emma-Kaarinan Savotan Sanni ja 
äitinsä Emma-Kaarinan Mimosa
Finnweilers Xaro ja Garmellan Emmanuel

Jykevän Ilmo, Emma-Kaarinan Nörtti, Emma-Kaarinan Normo ja 
Emma-Kaarinan Ninja
Garmellan Emmanul ja Emma-Kaarinan Mimosa